zaterdag, 28. februari 2009 - 14:03

Drukte rond de Majellaknoop verwacht

Utrecht

De gemeente Utrecht verwacht volgende week extra drukte op de toegangswegen in Utrecht West, nu de vakantieperiode is afgelopen. De Majellaknoop is grotendeels afgesloten voor het verkeer. De gemeente raadt weggebruikers aan om de route adviezen op de tekstkarren en de gele borden te volgen of gebruik te maken van vervoersalternatieven.

Afgelopen week zijn er vooral knelpunten bij het Westplein en Paardeveld (Daalsetunnel) richting de Amsterdamsestraatweg geweest. Daarom is het advies voor automobilisten vanuit A2 zuid die naar Zuilen en Overvecht willen om over de A2 afrit 7 of bij grote drukte via afrit 6 en de N230 te gaan. In de afgelopen dagen zijn een aantal ontstane problemen al opgelost. Door het plaatsen van extra borden en het aanpassen van verkeerslichten.

Met behulp van verkeersradars wordt de verkeersdrukte op verschillende punten in de stad gemeten. Op basis van deze metingen wordt de route bepaald die de weggebruikers op dat moment het beste kunnen volgen. Deze routes komen vanuit de regionale verkeerscentrale en worden geplaatst op de tektskarren. In totaal zijn er tien tekstkarren op verschillende wegen om Utrecht en de binnenstad geplaatst.

In de stad rijden vier verkeersregelaars op scooters rond. Zij worden vanuit de verkeerscentrale aangestuurd en controleren of de meetgegevens, die automatisch worden doorgegeven, ook daadwerkelijk kloppen. Alle meetkasten zijn deze week gecontroleerd. Naast de verkeersregelaars op scooters zijn er ongeveer twaalf verkeersregelaars op de drukke verkeerspunten en tijdens de spitsuren actief. Na dinsdag wordt nogmaals geëvalueerd waar en wanneer de extra verkeersregelaars nodig zijn.
Provincie:
Tag(s):