woensdag, 14. oktober 2009 - 20:58

DSB bank failliet verklaard door rechter

Amsterdam

De rechter heeft woensdagavond de DSB bank failliet verklaard. In een zitting die om 21.00 uur bij de rechtbank in Amsterdam begon verklaarde de rechter dat het verlengen van de surseance van betaling geen optie meer was.

Dit tot grote teleurstelling van een deel van het personeel van de DSB bank dat naar de zitting in Amsterdam was gekomen. Mogelijk kunnen er nu door de faillietverklaring nog wel kleine onderdelen van de bank inclusief het personeel een doorstart maken maar de meeste van de 2000 werknemers vrezen voor hun baan.

Het is de bewindvoerders het niet gelukt om voortijdig een nieuwe koper te vinden voor de volledige overname van de onder curatele gestelde bank. Gesprekken hierover met partijen hebben niets opgeleverd.

Scheringa in tranen
Het personeel van de DSB bank was woensdag aan het eind van de middag in Wognum op het hoofdkantoor reeds ingelicht over de situatie door hun tot tranen toe geroerde directeur Dirk Scheringa.

FNV
‘De bewindvoerders die door de rechtbank zijn aangesteld om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor het voortbestaan van DSB, hebben de werkgelegenheid op het spel gezet. Uit betrouwbare bronnen bleek dat een mogelijke koper zich dinsdagavond nog heeft gemeld. Deze kreeg van de bewindvoerders slechts tot woensdag 12.00 uur de tijd om een bod te doen’, zegt Carla Kiburg, bestuurder FNV Bondgenoten.

‘Het is onacceptabel dat de bewindvoerders hier niet serieuzer mee zijn omgegaan. Het is hun taak te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Met deze instelling hebben zij het voortbestaan van de bank en daarmee tweeduizend banen op het spel gezet.’
Provincie:
Tag(s):