zaterdag, 7. maart 2009 - 18:21

DSM opent nieuwe fabriek in Waalwijk

Waalwijk

DSM heeft vrijdag een nieuwe fabriek in Waalwijk geopend. In de fabriek worden acrylharsen op waterbasis gemaakt. In totaal is er 30 miljoen euro in de fabriek geïnvesteerd, zo maakte het chemieconcern bekend.

De openingsceremonie voor de nieuwe fabriek, die is gebouwd op de bestaande productielocatie van DSM NeoResins+ in Waalwijk, werd gezamenlijk verricht door Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM, en Hans Wijers, bestuursvoorzitter van AkzoNobel. DSM Resins is een van AkzoNobel's belangrijkste leveranciers van innovatieve harsen die worden toegepast in een breed scala aan coatings van AkzoNobel voor allerlei eindmarkten.

De door DSM NeoResins+ geproduceerde acrylharsen op waterbasis zijn veel minder belastend voor het milieu en veel gebruiksvriendelijker voor schilders dan de traditionele harsen op oplosmiddelbasis, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan hoge prestatie- en duurzaamheidsnormen. De watergedragen harsen worden toegepast in meubelcoatings, in decoratieve en industriële houtverven en in de grafische industrie.
Provincie:
Tag(s):