zondag, 21. juni 2009 - 15:41

Dubbelzege Red Bull Racing: Vettel wint Silverstone

Met een dominerende dubbelzege slaat Red Bull Racing haar slag in Engeland. Sebastian Vettel domineerde de Grand Prix op het circuit van Silverstone met twee snelste tijden in de vrije trainingen, pole position, de snelste raceronde en de overwinning. Teamgenoot Mark Webber finishte op een nette tweede positie. Rubens Barrichello eindigt als derde op het podium.

De start verliep vrijwel vlekkeloos, enkele coureurs verloren een plaats waar anderen een aantal plaatsen moesten toegeven. Alleen Nick Heidfeld kende een kleine touché waarbij zijn voorvleugel werd beschadigd. Toch reed de Duitser door.

Ronden lang waren er gevechten tussen Heidfeld, Alonso, Hamilton en Kubica tot aan de eerste pitstops. Na de pitstops stabiliseerde de race enigszins en waren de gevechten grotendeels over.

Iets over de helft van de race was er nog een fikse aanrijding tussen Kovalainen en Bourdais. Bij het aanremmen van Club corner botste Bourdais bovenop de achterkant van de Fin. Bourdais reed zijn voorvleugel eraf, terwijl Kovalainen een kapotte achterband kreeg. Beide maakte een pitstop maar kwamen de ronde erna allebei opnieuw binnen en vielen uit.

Klassementsleider Button kende een moeilijke race. Bij de start verloor de Brit twee plaatsen en kende een moeilijke opmars richting een uiteindelijke zesde plaats op de finish.
Categorie:
Tag(s):