woensdag, 18. februari 2009 - 22:53

Duels Ajax en Feyenoord vijf jaar zonder uitsupporters

(Elfvoetbal) De wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zullen de komende vijf jaar niet mogen worden bezocht door supporters van de bezoekende club. Dat is de conclusie van een overleg dat burgemeesters Cohen van Amsterdam en Aboutaleb van Rotterdam woensdagavond hadden met bestuurders van Ajax, Feyenoord en de KNVB.

De periode van afkoeling wordt na twee jaar geëvalueerd, waarna de termijn eventueel ingekort kan worden. Naar aanleiding van supportersrellen is in 2005 door de burgemeesters, clubs en KNVB destijds afgesproken dat als er zich bij de volgende wedstrijden weer ongeregeldheden voordoen, dit zogenaamde 'vijf-jaar-regime' van kracht zal worden.

De beslissing volgt op de incidenten van afgelopen week, van de wedstrijden van zowel de eerste elftallen als de beloftenteams. Ondanks eerdere waarschuwingen die de clubs en burgemeesters aan de aanhang hebben gegeven, is er blijvend sprake van misdragingen, geweldsincidenten en spreekkoren.

Afgelopen zondag gooiden supporters van beide clubs rondom de wedstrijd Ajax-Feyenoord flessen en andere dingen naar elkaar. Vorige week donderdag werd tijdens het duel tussen Jong Feyenoord en Jong Ajax vuurwerk op het veld gegooid, waardoor het duel moest worden gestaakt. De wedstrijden tussen de beloftenteams worden de komende twee jaar zonder publiek gespeeld, zo werd woensdagavond besloten.
Categorie:
Tag(s):