woensdag, 23. september 2009 - 16:26

Duidelijkheid voor Arriva-chauffeurs

Regio

Alle chauffeurs in vaste dienst van Arriva, die betrokken zijn bij de concessiewisseling in Groningen en Drenthe, kunnen vanaf 13 december aan de slag bij Qbuzz. CNV Stads- en streekvervoer heeft hierover afspraken gemaakt met Arriva en Qbuzz.

Voor een groot deel van de ruim 600 Arriva-chauffeurs was die duidelijkheid er overigens al. Een kleine groep van zo’n 40 chauffeurs verkeerde echter nog in onzekerheid. “Het leek erop dat ze over moesten stappen naar een taxi- of een touringcarbedrijf, en dus genoegen zouden moeten nemen met mindere arbeidsvoorwaarden”, zegt CNV-bestuurder Emiel Peper. “Die dreiging is nu van de baan. Iedereen kan weer opgelucht ademhalen.”

Arriva-chauffeurs die dit willen, kunnen overigens wel op vrijwillige basis overstappen naar Arriva Touring. Maar als ze hier niet voor voelen, is er voor hen dus een baan bij Qbuzz.

Voor de chauffeurs van Connexxion die bij de concessiewisseling betrokken zijn, duurt de onduidelijkheid nog voort. Volgende week heeft Peper hierover een gesprek met Connexxion en Qbuzz.
Provincie:
Tag(s):