woensdag, 7. januari 2009 - 13:47

Duikers halen door ijs gezakte man uit het water

Amsterdam

Een onfortuinlijke schaatser zakte woensdagmorgen ter hoogte van de Marius Meijboomstraat in Amsterdam door het ijs. Duikers van Brandweer Amsterdam-Amstelland redden de man uit het ijskoude water. De man is met zware onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer werd om 10.45 uur gealarmeerd. De man was alleen aan het schaatsen op het water bij IJburg toen hij door het ijs zakte. Zijn geluk was dat op dat moment een vrouw in één van de flats met een verrekijker van het uitzicht aan het genieten was. Zij zag de man door het ijs zakken en belde 112.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek de man bijna honderd meter uit de kant in het water te liggen. Duikers gingen het ijs op om hem te redden, maar dit bleek niet stevig genoeg te zijn. De duikers zakten door het ijs heen en moesten zich een weg naar de drenkeling zwemmen. Hierbij hebben zij het ijs voor zich stuk moeten breken.

Vlak voordat een duiker bij de man was, zakte deze langzaam onder water. De brandweerduiker wist hem nog vast te pakken. Hierna is hij met vereende krachten op het droge gebracht en overgedragen aan ambulancepersoneel.
Provincie:
Tag(s):