dinsdag, 5. mei 2009 - 9:43

Duitse sekte verstoort kerkdiensten Apeldoorn

Apeldoorn

In Apeldoorn zijn afgelopen zondag door een Duitse sekte ten minste tien kerkdiensten en samenkomsten in Apeldoorn verstoord.

Volgens hen is de aanslag op Koninginnedag het gevolg van de verdeeldheid onder christenen. Dat meldt dinsdag het Nederlands Dagblad dinsdag.

Volgens de sekte is de christelijke gemeente daarom verantwoordelijk voor de aanslag. De daad van Karst T. zou een straf van God zijn.

Tijdens de kerkdiensten deelde de Duitse sekteleden pamfletten uit of namen ongevraagd het woord. Na enig aandringen of zachte drang vertrokken de Duitsers. Vooralsnog heeft géén van de kerken aangifte gedaan bij de politie.

De christelijk-gereformeerde predikant ds. C.A. den Hertog zegt in de krant de zaak niet groter maken dan ze volgens hem is. De Duitse sekteleden zijn volgens de predikant aanhangers van 'evangelist’ Horst Schaffranek.

Op christelijke websites in onder meer Groot-Brittannië en Duitsland wordt voor hem en zijn naar schatting honderd aanhangers met nadruk gewaarschuwd. De sekte staat bekend om het verstoren van kerkdiensten.
Provincie:
Tag(s):