zondag, 14. juni 2009 - 9:48

Duitse tanker verliest duizenden liters benzine in Nieuwe Maas

Rotterdam

Een Duitse tanker heeft in de nacht van zaterdag op zondag duizenden liters benzine verloren in de Nieuwe Maas nadat het was lekgeslagen. De benzine zorgde voor grote stankoverlast in de omgeving.

Het schip sloeg lek rond half drie, toen de schipper met motorproblemen probeerde aan te leggen bij een stilliggende duwbak in de omgeving van de Brienenoordbrug. Na het incident werd het scheepvaart stilgelegd. Niemand raakte gewond.

De brandweer heeft metingen uitgevoerd in de omliggende woonwijken, daar bleek geen gevaar voor explosie. De brandweer wist het lek te dichten met behulp van houten proppen.

De benzine zal uit het beschadigde vaartuig worden overgepompt in een ander vaartuig. Onderzocht wordt of dit op de plek zelf kan worden gedaan, of dat de beschadigde boot moet worden verplaatst.

Nagenoeg alle benzine is verdampt. Mogelijk dat aan oevers van de Maas in de komende uren of dagen bij bijvoorbeeld warm weer, nog restanten waar te nemen of te ruiken zijn. Water- en oeverrecreanten kunnen hiermee geconfronteerd worden.
Provincie:
Tag(s):