vrijdag, 27. maart 2009 - 12:04

Duitse tieners aangehouden na dreigement met pistool

De politie in het Duitse Schwalmtal, vlak over de grens bij Roermond, heeft vrijdagochtend twee tieners aangehouden. De aanhouding volgde op een melding van een school, dat een van de twee verdachten mogelijk een wapen bij zich zou hebben. Dit heeft de politie in Viersen bekend gemaakt.

De schoolleiding werd gealarmeerd door een 12-jarig meisje, dat in de bus rond acht uur een converstiae opving tussen twee personen. Daarin zei een van de tieners dat hij een pistool onder zijn trui droeg en op school voor onrust wilde zorgen. Het meisje stapte met dit verhaal naar de schoolleiding, die vervolgens direct de politie alarmeerde.

De politie nam de dreiging zeer serieus en besloot om de school en de omgeving in de gaten te houden. Daarbij werd veel mankracht ingezet. Rond 11.00 uur konden de twee tieners worden aangehouden.

Sinds de schietpartij op een school in het Zuid-Duitse Winnenden twee weken geleden, is de politie in Duitsland zeer alert op dit soort meldingen. Afgelopen week nog werd eveneeens in de grensstreek bij Roermond een Duitse tiener aangehouden die op internet had gedreigd toe te slaan op zijn school.
Provincie:
Tag(s):