woensdag, 29. juli 2009 - 19:37

Duitser aangehouden voor Heerlense moordzaak uit 1994

In Kaiserslautern (D) is woensdag een 50-jarige Duitse man aangehouden die wordt verdacht van de moord op Fieny Wouters in 1994 in Heerlen.
 Dit heeft de politie Limburg-Zuid bekend gemaakt.

Op maandag 5 december 1994 werd in haar woning aan de Stationsstraat in Heerlen het stoffelijk overschot aangetroffen van de 72-jarige Fieny Wouters. Ze was door een misdrijf om het leven gebracht. Het door een Recherche Bijstands Team ingestelde onderzoek leidde niet tot het oplossen van de zaak.

De moordzaak werd onlangs als 'cold case' opnieuw bekeken. Daarbij werden in het kader van het Verdrag van Prumm (mei 2005) de toentertijd veiliggestelde DNA-sporen vergeleken met de DNA-databank van Duitsland. Dit had als resultaat dat er in de Duitse databank een identiek DNA-profiel werd aangetroffen van een (nu) 50-jarige man uit Kaiserslautern. In verband hiermee werd middels een rechtshulpverzoek de hulp ingeroepen van justitie in Duitsland. 
Omdat het een Duitse onderdaan betreft en deze in Duitsland woonachtig is, werd het onderzoek in handen gesteld van de Staatsanwaltschaft Kaiserslautern. Dat leidde ertoe dat de verdachte woensdagochtend werd aangehouden wegens de in 1994 gepleegde moord. Rechercheurs van de regiopolitie Limburg-Zuid zijn afgereisd naar Kaiserslautern en leveren een belangrijke bijdrage aan het onderzoek in Duitsland. 

Provincie:
Tag(s):