dinsdag, 13. oktober 2009 - 9:35

Duizenden bezoekers bij opening dok Zuid

Ruim 2.000 bezoekers waren afgelopen zaterdag in dok Zuid om de opening van dit Kulturhus mee te vieren. Gedeputeerde Hans Esmeijer noemde dok Zuid niet alleen het grootste, maar ook het beste Kulturhus van Gelderland en Jolanda Reitsma, wethouder van Zuid Vooruit, ging in op de rol die het gebouw speelt in het versterken van de wijk.

Op deze openingsdag maakte het ‘kloppend hart voor de wijk’ zijn rol meer dan waar.

Er was zaterdag in dok Zuid veel te doen. Zo waren er presentaties van (muziek)verenigingen, rondleidingen door het gebouw en door een modelwoning van De Goede Woning, jongleershows met brandende fakkels en een optreden van Dré en Roxanne Hazes. Het komende jaar zal het druk blijven, want er zijn nu al meer dan 150 activiteiten in het gebouw voorzien. Meer informatie daarover is te vinden op www.dokzuid.nl.

Met de opening van het multifunctionele centrum van dok Zuid is de eerste fase afgerond. Zaterdag maakte de directeur van De Goede Woning, Krista Walter, bekend dat zij afgelopen week de aanneemovereenkomst heeft getekend voor de volgende fase: het gezondheidscluster. Dit betekent dat over circa 1,5 jaar dok Zuid onder meer huisartsen, een apotheek en een fysiotherapiepraktijk rijker wordt.
Provincie:
Tag(s):