donderdag, 29. januari 2009 - 12:17

Dwight Lodeweges voorlopig trainer bij PSV

(Elfvoetbal) Dwight Lodeweges is voorlopig de nieuwe hoofdtrainer van PSV. De assistent van de woensdag vertrokken hoofdcoach Huub Stevens is volgens algemeen directeur Jan Reker op voorspraak van de spelersraad aangesteld. Jan Wouters zal hem assisteren.

"We hadden ongeveer vier scenario's", lichtte Reker donderdag op een persconferentie toe. "De spelers willen voorlopig graag onder Lodeweges verder. Daarom hebben we hier voor gekozen. We gaan op zoek naar een oplossing voor de lange termijn. De bedoeling is dus dat Lodeweges hoofdtrainer blijft, totdat we een nieuwe hoofdtrainer hebben gevonden. Een andere tussenpaus heeft niet de voorkeur."

Daarnaast gaat hij Philip Cocu, die momenteel stage loopt bij PSV en de A1 traint, vragen om zich nadrukkelijker met het eerste bezig te houden. Reker heeft geen moment overwogen om ook op te stappen, zo liet hij weten. Hij voelt zich nog altijd voldoende gesteund door de Raad van Commissarissen.

Wat de opvolging van Stevens betreft heeft Reker geen haast. Hij wil eerst een profiel schetsen en rustig alle mogelijkheden doornemen. De namen van Frank Rijkaard, Dick Advocaat, Erwin Koeman, Fred Rutten en Foppe de Haan zouden intern zijn genoemd.
Categorie:
Tag(s):