vrijdag, 6. februari 2009 - 11:07

Eén geliquideerde bekende crimineel

Leiderdorp

Bij de liquidatie op het parkeerterrein langs de A4 bij Leiderdorp is de 30-jarige Boneka Belsaram uit Amsterdam om het leven gekomen. Belsaram, een bekende in het criminele milieu, schoot op 15 januari 2005 de Antiliaan Flores Lopez dood met een machinepistool in een parkeergarage in het centrum van Amsterdam.

Ondanks dat Belsaram zich tijdens de rechtszaak beriep op noodweerexces, werd hij veroordeeld tot negen jaar cel. Belsaram werd eveneens gezien als een verdachte voor de moord op Martin Hoogland in 2004. Bij gebrek aan bewijs werd de zaak geseponeerd.

Volgens Elsevier zou het tweede slachtoffer een 34-jarige Marokkaanse vriend van Belsarm uit Duivendrecht zijn en eveneens bekend in het criminele milieu.

Donderdagmorgen, 5 februari, werden nabij een restaurant aan de Persant Snoepweg de twee lichamen gevonden door een voorbijganger. Op de plaats-delict zijn door de technische recherche lege patroonhulzen gevonden. Sectie op de lichamen van de twee slachtoffers moet de doodsoorzaak uitwijzen. In totaal doen 35 rechercheurs onderzoek naar de zaak.
Provincie:
Tag(s):