vrijdag, 2. oktober 2009 - 12:19

Echtpaar belaagd in auto

Houten

Rond 01.15 uur nam een 44-jarige automobilist uit Houten de afslag Houten op de Rijksweg A27, komende uit de richting van Utrecht. Bij hem in de auto zat zijn 43-jarige vrouw. Plotseling zag hij een auto vlak achter hem rijden en kennelijk opzettelijk meerdere malen tegen de achterzijde van zijn auto reed.

Vervolgens haalde de auto de Houtenaar via de berm in. De Houtense belde direct 112. Verderop stopte de verdachte voor het rode verkeerslicht en de Houtenaar deed hetzelfde.

Het echtpaar zag vervolgens dat de verdachte uit zijn auto stapte en met een soort fietsketting op hen af kwam lopen. Hij sloeg meerdere malen met de ketting op de auto, probeerde het vergrendelde portier open te trekken en sloeg op de ruiten. Vervolgens zag de Houtenaar kans om weg te rijden.

Agenten gingen met spoed ter plaatse en stelden in de omgeving een onderzoek naar de verdachte in. Hij werd echter niet meer aangetroffen. De Houtenaar deed aangifte van vernieling en poging zware mishandeling. De auto liep schade aan de achterzijde, voorruit en portier op. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort.
Provincie:
Tag(s):