maandag, 14. december 2009 - 9:31

Een frisse start van de week

Amstelhoek

Ondanks dat het jaar 2009 wereldwijd volgens voorlopige cijfers bij de tien warmste jaren hoort sinds het begin van de meetreeks in 1850, was het maandagochtend behoorlijk fris.

Dit gold zeker voor tienduizenden inwoners van de gemeente de Ronde Venen, die vanochtend het even zonder kachel moesten stellen omdat de stroom was uitgevallen.

De schoolgaande jeugd op de fiets moesten zich voor het eerst dit jaar écht wampjes inpakken. Maar ook automobilisten moesten iets vroeger dan normaal de deur uit om hun ramen van de auto ijsvrij te krijgen.

De komende dagen blijft Nederland in de ban van de winter.
De temperatuur blijft onder het vriespunt en de gevoelstemperatuur zal richting de -10 graden zijn. Later deze week zal Nederland last krijgen van ijzel en sneeuw, wat mogelijk kan leiden tot behoorlijke verkeersoverlast in het gehele land.

Maandag overdag blijft het droog en zien we de zon af en toe. Er komt een matige oostenwind te staan en de temperatuur blijft al waarschijnlijk rond het vriespunt steken. In de nacht erop gaat het wat harder gaan vriezen en blijft het overal droog.

Dinsdag is er meer ruimte voor de zon maar de temperatuur gaat er op achteruit. Er staat ook dan een oostenwind en de temperatuur komt niet verder dan 0 tot -2°.

Woensdag zijn er meer wolken en is er kans op sneeuw. In het westen zou de temperatuur tijdelijk even boven het vriespunt uit kunnen komen maar in het oosten blijft de temperatuur onder het vriespunt. Vanaf woensdag is er in het gehele land een flinke kans op ijzel en sneeuw, wat kan leiden tot behoorlijke verkeersoverlast.

Donderdag blijft het droog en is er wat zon bij een matige noordoostenwind. De temperatuur komt tussen de -2 en -4° te liggen. Vrijdagnacht gaat het matig tot mogelijk streng vriezen.

Vrijdag zijn er meer wolken en is er kans op sneeuw. De wind is dan variabel en de temperatuur stijgt naar -1° aan de kust en in het oosten kan het matig blijven vriezen.
Provincie:
Tag(s):