zaterdag, 16. mei 2009 - 23:09

Een onvergetelijke dag

Emmen

Bij het Univé stadion, de thuisbasis van FC Emmen begon zaterdag een onvergetelijke dag voor 50 gehandicapte of zieke kinderen. In alle vroegte waren tientallen trucks uit alle delen van het land naar het stadion vertrokken om deze kinderen de dag van hun leven te bezorgen.

Nadat de trucks zich hadden opgesteld voor het Univé stadion en de kinderen met hun ouders waren gearriveerd werden ze door het management van FC Emmen, een aantal selectiespelers en wethouder Jumelet welkom geheten. Na dat de wethouder de dag officieel van start had laten gaan namen alle kinderen plaats in een vrachtwagen en vetrokken ze uitgezwaaid door hun ouders en onder begeleiding van de politie en twee ambulances over de N34 naar Groningen Airport Eelde.

Op Groningen Airport werd de kinderen een rondvlucht aangeboden en konden ze een kijkje in de verkeerstoren nemen. De organisatie van deze voor de kinderen onvergetelijke dag was in handen van de Stichting Hoogvliegers die als doelstelling heeft chronisch en terminaal zieke kinderen zelf te laten vliegen, zonder hun ziekte te benadrukken. In 2008 heeft de stichting bijna 700 kinderen laten vliegen en dit jaar willen ze meer dan duizend kinderen laten vliegen.
Provincie:
Tag(s):