dinsdag, 28. april 2009 - 8:24

Eendaags alcoholverbod recreatiegebied ‘t Hilgelo op 1 mei

Winterswijk

De burgemeester heeft in overleg met de gemeente Aalten en de politiekorpsen van Winterswijk, Aalten en Bocholt (D) besloten net als in de voorgaande jaren een alcoholverbod in te stellen op het recreatiegebied ‘t Hilgelo op 1 mei aanstaande.

Het besluit is genomen naar aanleiding van de ernstige ongeregeldheden die zich op 1 mei 2005 voordeden op het terrein van het recreatiegebied De Slingeplas bij Bredevoort.

Binnen de gemeente Aalten is een soortgelijk besluit genomen voor wat betreft een alcoholverbod op 1 mei. Dit verbod geldt voor de hele gemeente Aalten.

1 mei is een Duitse feestdag waarop veel jongeren gaan fietsen en elkaar op een openbare plek zoals een recreatiegebied ontmoeten. In 2005 deden zich op die dag ernstige ongeregeldheden voor op het terrein van het recreatiegebied De Slingeplas bij Bredevoort, met name door overmatig alcoholgebruik van Duitse jongeren.

Om te voorkomen dat een soortgelijke situatie op ’t Hilgelo ontstaat, heeft de burgemeester besloten dat er net als in de afgelopen jaren, op 1 mei tussen 10.00 en 20.00 uur een verbod is op het bezit en/of gebruik van alcoholhoudende dranken op het terrein van het recreatiegebied ‘t Hilgelo.
Provincie:
Tag(s):