maandag, 19. januari 2009 - 22:55

Eerste buurtacademie geopend door wethouder Steenhuis

Veendam

Op woensdag 21 januari a.s. wordt de eerste buurtacademie van Veendam geopend. Het gaat om de buurtacademie Bareveld. De openingshandeling wordt verricht door wethouder Klaas Steenhuis in O.b.s. de Sleutel.

Daar wordt op dit moment proefgedraaid met computerlessen voor bewoners van het dorp. De eerste serie van vier lessen is wegens groot succes verlengd met nog eens vier lessen. Invraplus uit Groningen heeft in december 2008 twee computers aangeboden.

De gemeenten Veendam, Pekela en Menterwolde willen de komende jaren de buurtacademie verder ontwikkelen. Volwasseneneducatie dicht bij huis aanbieden en bieden wat gevraagd wordt, is het motto. Vaak vinden bewoners de drempel te hoog of de afstand te ver om bij de hiervoor bestemde instellingen cursussen te volgen. Daarom komen de instellingen naar de buurten of dorpen toe.

Ook andere instellingen kunnen een rol spelen binnen de buurtacademie. Zo zijn in Bareveld ook de basisschool de Sleutel en buurthuis Bareveldcentrum betrokken: in beide voorzieningen kunnen lessen aangeboden worden. Bijvoorbeeld computerlessen of “Engels voor op reis� in de Sleutel, maar andere lessen, zoals koken voor een klein budget of volksdansen in het Bareveldcentrum.

Iedereen die actief wil meedenken over een buurtacademie in eigen wijk of dorp, kan contact opnemen met stichting Compaen, t. 0598-698119.
Provincie:
Tag(s):