dinsdag, 14. april 2009 - 22:09

Eerste cruiseschip feestelijk onthaald

Vlissingen

Op 8 mei wordt het eerste cruiseschip, de Amadea, feestelijk onthaald in Vlissingen. Om de toeristen een goede indruk te geven van de Vlissingse binnenstad worden verschillende evenementen georganiseerd in het gehele centrum van Vlissingen. De feestelijkheden zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Het programma begint om 08.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De Amadea, met ongeveer 650 passagiers aan boord, vertrekt om 15.00 uur vanuit Vlissingen-Oost en passeert rond 16.00 uur de rede van Vlissingen. Voorafgaande aan en op 8 mei wordt in de foyer van Cine City, in samenwerking met Omroep Zeeland, een sfeerimpressie over cruiseschepen vertoond.

De weekmarkt duurt op 8 mei een uur langer, tot 17.00 uur. De activiteiten rondom de markt worden uitgebreid met een hobbymarkt en folkloristische activiteiten in het winkelgebied. Op de marktkramen worden typische streekproducten aangeboden. Tevens treedt ‘Ons Boerengoed’ op.

De Stichting Vlissingen Promotie organiseert een fotowedstrijd. In het winkelgebied, op het Bellamypark en de Nieuwendijk worden slingers opgehangen zodat Vlissingen een feestelijke uitstraling krijgt. Op het Bellamypark wordt tevens een demonstratie ringrijden gegeven. Ook het ringrijden met traditionele sjeesjes ontbreekt niet op deze dag. En dat alles met een gezellig jazzbandje op de achtergrond.

Als klap op de vuurpijl wordt het cruiseschip feestelijk uitgezwaaid met een siervuurwerk bij Michiel de Ruyter op het tijdstip dat de Amadea langs vaart. Dit zal rond 16.00 uur zijn.
Provincie:
Tag(s):