zaterdag, 4. juli 2009 - 8:09

Eerste geadopteerde rotonde in Emmen geopend

Emmen

Vrijdagmiddag heeft wethouder Holman van de gemeente Emmen officieel de eerste geadopteerde rotonde van de gemeente Emmen geopend. Het deed dit samen met de initiatiefnemer van Route Totaal Nederland, de heer Jonker, en de nieuwe ‘eigenaar’ van de rotonde de heer Kühl, van Tuintotaal Nederland.

Bij wijze van proef heeft de gemeente zeven rotondes aangewezen die geadopteerd zijn door Route Totaal Nederland. Dit bedrijf stelt de rotondes beschikbaar aan ondernemers, zij planten de rotondes mooi in en mogen er, gedurende een bepaalde periode, hun naam aan verbinden. Een uniek concept voor Noord-Nederland.

Door het beperkte budget dat de gemeente beschikbaar heeft voor het onderhoud van het groen wordt er gekozen voor een ‘basisonderhoud’. Dit betekent een aantal keer per jaar maaien. Door rotondes te laten adopteren kunnen zij worden verfraait. Het gevolg is mooi uitziende rotondes die de aandacht trekken van bewoners en bezoekers. Een prima samenwerking tussen gemeente en ondernemers!

Het mooi maken van de stad is belangrijk. Op 30 augustus is de finish van de Spaanse wielerronde in Emmen. De Ronde van Spanje is net als de Tour de France en de Giro d’Italia een belangrijke ronde in de wielersport. Voor het eerst in de geschiedenis is de Vuelta vier dagen in Nederland, waarvan drie dagen in Drenthe. Emmen zal op 30 augustus bruisen op sportief en cultureel gebied. Maar ook de week voorafgaand aan de finish van de Vuelta worden er in Emmen meerdere Spaans getinte publieks- en sportevenementen georganiseerd. Uiteraard hopen wij op veel publiek die op een aantrekkelijke manier kennis kunnen maken met onze gemeente. De geadopteerde rotondes dragen hier zeker aan bij.
Provincie:
Tag(s):