vrijdag, 30. januari 2009 - 22:08

Eerste paal geslagen voor MTC Lelystad

Lelystad

Na twee jaar van intensieve voorbereidingen was het vandaag
eindelijk zover: initiatiefneemster Denise List sloeg samen met Freek Post van
bouwer L. Post en Zonen uit Urk de eerste paal voor de nieuwbouw van
Medisch Tandheelkundig Centrum Lelystad.

Met de bouw van het hypermoderne complex aan de Middendreef komt er een stukje specialistische tandheelkundige en medische zorg naar Lelystad. De zorg van het al bestaande Medisch Tandheelkundig Centrum Lelystad (MTC Lelystad) wordt flink uitgebreid.

Met een vloeroppervlak van 2000 vierkante meter biedt het pand op de begane grond plaats aan tandartsen, mondhygiënisten en een tandtechnisch laboratorium.

Op de eerste verdieping komen de praktijkruimten voor de tandheelkundige specialismen, zoals kaakchirurgie, implantologie, endodontologie, parodontologie en de behandeling van angstige patiënten. Tevens komt er op deze verdieping een modern ingerichte ruimte voor de orthodontist.

Op de tweede verdieping komt een operatiekamer waar de nadruk ligt op medische behandelingen. Ervaren chirurgen gaan hier in samenwerking met medisch specialisten dagbehandelingen uitvoeren.

In het concept van MTC Lelystad staat de persoonlijke aandacht voor de patiënt centraal, waarbij zorg en nazorg even belangrijk zijn. De instelling heeft inmiddels de ZBC-licentie ontvangen. Met deze Zelfstandig Behandel Centrum-licentie mag MTC Lelystad de eerder genoemde medische behandelingen verzorgen. De zorginstelling hoopt eind november haar deuren te openen.

Inschrijvingen en behandelingen bij de tandartsen en mondhygiënisten kunnen nu al plaatsvinden op het Hollandse Hout 144 te Lelystad. Inschrijvingen voor de orthodontist zijn vanaf nu ook mogelijk. Op de website www.mtclelystad.nl kan dit via het contactformulier. Bellen kan ook: 0320-222398.

Het nieuwe gebouw van MTC Lelystad is ontwikkeld door projectontwikkelaar Zuiderland uit Urk. Bouwbedrijf L. Post en Zonen uit dezelfde plaats is verantwoordelijk voor de bouw van het complex.

Foto: Denise List slaat de eerste paal voor de nieuwbouw van MTC Lelystad.
Provincie:
Tag(s):