dinsdag, 17. februari 2009 - 21:13

Eerste rijbewijzen uitgegeven met de DocuDistri

Emmen

Het KCC van de gemeente Emmen heeft onlangs de DocuDistri in gebruik genomen: een ultra modern beveiligingssysteem om officiële documenten, zoals paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen uit te geven en te beheren binnen een elektronisch archief. Via een lange koker door muren en vloeren worden de documenten uit het beveiligde archief gedistribueerd aan de balies. Ook de burger is gebaat met deze nieuwe technologie: de documenten kunnen een stuk sneller worden afgegeven.

Via een digitale scan krijgen de documenten in het elektronische archief een plek toegewezen, zodat men precies weet waar een document zich bevindt in de machine. Wanneer een inwoner uit Emmen zijn of haar nieuwe paspoort of rijbewijs komt ophalen, scant de baliemedewerk(st)er het afhaalbewijs in en komt het paspoort of rijbewijs via de koker bij de balie. Het document in de koker doet er gemiddeld 35 seconden over om vanuit het archief naar de balie te komen. De medewerker hoeft nu niet meer van zijn of haar plaats om de documenten op te zoeken, en de burger hoeft minder lang te wachten op zijn documenten.

Het archief, voorzien van camera en andere strenge beveiligingsmaatregelen, zorgt ervoor dat de documenten uiterst veilig zijn opgeborgen. De DocuDistri werkt geïntegreerd met diverse software programma’s waardoor men precies weet welk document is binnengekomen en uitgegeven. Met de DocuDistri is de gemeente Emmen weer een stap verder op weg naar moderne digitale dienstverlening.
Provincie:
Tag(s):