zondag, 4. oktober 2009 - 18:37

' Eerste steen' gelegd voor nieuwe kazerne

Cothen

Zaterdagmiddag hebben brandweermannen M.J. Balk en C. Roelofse de eerste steen gelegd voor de brandweerkazerne van Cothen en Langbroek.

Zij kregen de eer de steen te leggen wegens hun tomeloze inzet om deze kazerne te realiseren. Burgemeester Swillens van Wijk bij Duurstede, waar de brandweerpost onder valt, prees de inzet van beide heren en vond het niet meer dan logisch dan dat zij de steen mochten leggen, maar hij kon toch enige teleurstelling niet onderdrukken. Graag had hij zelf deze handeling willen verrichten.

De kazerne ligt midden tussen de beide dorpen in en zal plaats gaan bieden aan een viertal brandweervoertuigen. Beide brandweerposten werken al enige tijd samen en ook aan oefeningen en wedstrijden wordt door beide posten als één team deelgenomen. Hoewel de eerste steenlegging vaak eerder plaatsvindt, gebeurde het vandaag vlak voor de voltooiing van de kazerne. Over enkele maanden zal de kazerne officieel worden geopend. Waarschijnlijk betreft het de opening van een unieke brandweerkazerne. De kazerne is namelijk voorzien van een rieten kap en voor zover dat tot nu toe kan worden nagegaan is er geen enkele andere brandweerkazerne in Nederland uitgerust met deze dakbedekking.
Provincie:
Tag(s):