vrijdag, 15. mei 2009 - 9:17

Eerste Ukelele Festival

Winterswijk

Winterswijk heeft een primeur, als op zaterdag 23 mei het Eerste Nederlandse Ukelele festival plaats vindt in café de Sprong. 's Avonds vanaf 20.30 uur treden diverse muzikanten op, solo of in groepen, met als verbindend element de Ukelele.

Op deze avond zullen diverse Nederlandse en Duitse muzikanten optreden, waaronder de groep Simpel uit Winterswijk zelf. Zeer uiteenlopende muziekstijlen passeren op deze avond de revue. Dat er liedjes over Hawaï gespeeld en gezongen gaan worden ligt voor de hand op een festival rond de Ukelele.

Het idee voor het festival is gegroeid uit de "Ukulele Hotspot Winterswijk", welke sinds 2007, toen met 10 deelnemers jaarlijks door Arjan Eeltink wordt georganiseerd. Hij doet dit in samenwerking met de Duitse Ukuleleclub. Een Ukulele Hotspot is een dag of weekend waarin liefhebbers van de ukulele elkaar ontmoeten. Er wordt samen muziek gemaakt en ervaringen uitgewisseld. In 2008 werd tijdens de Hotspot een gelegenheids ukulele orkest geformeerd. Op een regenachtige zaterdag middag in juni speelde dit "Hotspot Orchestra" op het terras van café de Sprong. Dat was zichtbaar een verrassing voor de bezoekers van de wekelijkse markt.

Dit jaar is veel overleg geweest tussen verschillende Nederlandse en Duitse muzikanten. Het resultaat is te horen en te zien in café de Sprong, onder de naam: Ukelele Hotspot Orchestra Winterswijk 2009. Dit jaar komen er rond de 30 musici naar Winterswijk uit O.A. Berlein, Kiel en Beijeren. Sommige muzikanten komen zelf met het vliegtuig om de reis per auto te lang duurt.

Een leuk weetje is dat Fritz Hermann een nummer speciaal voor de festival heeft geschreven en gezongen. Fritz zal ook het festival bezoeken en mee spelen. Hij brengt het nummer ten gehore op Youtube.nl
Kijk naar Fritz Hermann en Die Drei Tortellininis. Een ode aan “Winterswijk� een parodie op het bekende Abba nummer “Waterloo�

http://www.winterswijk.org/fritz-herman.html

Het dragen van een Hawaï shirt is niet verplicht op deze avond, maar wel van harte welkom.
Provincie:
Tag(s):