vrijdag, 10. april 2009 - 20:12

Eetbaar landschap

Tilburg

Uit het water op het bord, Archeologische Tuin, Natuurlijk wandelen en Dichter aan tafel. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de kunstactiviteiten die KORT deze zomer organiseert op het terrein van Rioolgemaal Moerenburg aan de Hoevense Kanaaldijk in Tilburg. Afgelopen dinsdag heeft het college ingestemd met het kunstprogramma en besloten een bijdrage van € 54.000,- te geven. Verwacht wordt dat enkele duizenden bezoekers de activiteiten op Moerenburg bezoeken.

KORT trok Ester van de Wiel aan om de editie van 2009 te regisseren. Ze is ontwerper en docent aan de Design Academy in Eindhoven. Zij koos als thema 'Eetbaar Landschap'. Samen met een bioloog vult ze het programma in.

Een kleine greep uit de activiteiten die deze zomer op Moerenburg plaatsvinden: een visrestaurant waarin de vangst direct op kunstzinnige wijze wordt bereid; wandelingen waarin 'eetbare natuur' de hoofdrol speelt; de oude moestuin van Huize Moerenburg wordt opnieuw aangelegd en laat bezoekers de ver vergane tijd proeven. Lezingen en
voordrachten van poëzie en muziek met 'eetbare landschapshapjes'; het symposium 'Eetbaar Landschap' op de Dag van het Park op 31 mei en als afsluiter een groot oogstfeest waarbij alle producten van een zomer lang broeien op Moerenburg nog eens gepresenteerd worden.
Provincie:
Tag(s):