vrijdag, 6. maart 2009 - 7:44

Effectief NAC stoot AZ uit de beker

(Elfvoetbal) De dubbel zit er voor AZ dit jaar niet meer in. De koploper in de Eredivisie ging vanavond in de bekerwedstrijd tegen NAC met 2-1 onderuit.

Dat AZ het niet schopte tot de halve finale van het bekertoernooi had het toch vooral aan zichzelf te danken. De ploeg van trainer Louis van Gaal was lange tijd de bovenliggende partij, maar slechts één van de vele kansen belandde ook tegen de touwen van het NAC-doel.

De enige AZ-treffer kwam na dertien minuten op naam van Moussa Dembele. De Belg stond bij een vrije trap van Stijn Schaars vogelvrij en tikte binnen. De koploper bleef daarna lange tijd het doel van Jelle ten Rouwelaar omsingelen, maar passeerde de doelman niet meer.

NAC speelde vooral effectief. Al zal AZ-doelman Sergio Romero ook blij zijn dat Diego Maradona niet naar Alkmaar was gekomen. De bondscoach van Argentinië had dan namelijk een gruwelijke blunder van de doelman gezien. Romero liet een afstandschot van Nourdin Boukhari door zijn handschoenen glippen en hielp NAC terug in het zadel; 1-1.

Het duel werd beslist door een snelle uitbraak van de ploeg uit Breda. AZ was in de aanval, verloor de bal, en vijf balcontacten later lag de 2-1 erin. Anthony Lurling rondde af na een assist van Boukhari. Dembele en Mounir el Hamdaoui dachten nog even de gelijkmaker te scoren, maar schoten allebei net naast. Voor AZ rest dus 'alleen' het kampioenschap.
Categorie:
Tag(s):