woensdag, 21. oktober 2009 - 8:25

Eigenaar restaurant om het leven gebracht bij overval

Callantsoog

Restaurant ‘De Visserman’ aan het Dorpsplein is dinsdagavond overvallen.

Rond 22.30 uur gingen vermoedelijk drie mannen de zaak binnen en overvielen de 55-jarige mede-eigenaar van de zaak, die om het leven werd gebracht. Ze gingen er met een geldbedrag vandoor.

De mannen kwamen gewapend via de hoofdingang de zaak binnen. Ze overvielen de eigenaar in de zaak en oefenden geweld op hem uit. Hij is ter plaatse overleden. Er is niet gebleken dat er geschoten is.

In de zaak waren enkele medewerkers aanwezig die op de grond moesten gaan liggen. Zij raakten niet gewond. Er waren geen gasten in het pand aanwezig.

De verdachten hebben het pand verlaten en zijn in het donker verdwenen. Ze zijn nog voortvluchtig.

Onmiddellijk na de melding heeft de politie een onderzoek ingesteld. Uitvalswegen werden in de gaten gehouden. Er werd een speurhond ingezet en het verhoren van getuigen is begonnen. Tevens is er een buurtonderzoek van start gegaan. Er is een rechercheteam van
20 politiemensen met het onderzoek bezig.

Getuigen die iets bijzonders hebben gezien of gehoord worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de regionale recherche in Den Helder via 0900-8844. Informatie verstrekken via Meld Misdaad Anoniem kan ook via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):