dinsdag, 3. maart 2009 - 15:05

Eigenaren rookcafé met de dood bedreigd

Groningen

De eigenaren van het alom bekende rookcafé De Kachel in de binnenstad van Groningen, zijn met de dood bedreigd. Via het gastenboek en via de mail stroomde enkele tientallen reacties binnen met doodsbedreigingen en dreigementen met fysiek geweld. Ook via de post zijn de eigenaren bedreigd.

Het café kwam onlangs in het nieuws toen de eigenaren van het etablissement als eerste voor de rechter moesten verschijnen voor het negeren van het rookverbod.

De eigenaren van De Kachel hebben besloten om het gastenboek op hun website te sluiten. Tegenover de makers van de website hiermaghetwel.nl laten de eigenaren weten zeer verontrust te zijn over het vele aantal bedreigingen. Ondanks dat er gedreigd wordt om het café in brand te steken, worden er geen extra maatregelen genomen. Wel hebben zij aangifte gedaan bij de politie.

De uitbaters van het café worden vandaag, 3 maart, gehoord tijdens een hoorzitting bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De Kachel heeft bij het ministerie bezwaar gemaakt over de door de rechter opgelegde boete.


Citaat van één van de mailtjes
"Om jullie eens te laten merken wat wij er van denken, wij zullen jullie eens echt laten roken door wat benzine en een vuurtje na dat wij jullie hebben opgehanghen vuil kanker volk dat jullie zijn jullie moeten aan de hoogste boom worden opgehangen en verbrand worden
met jullie tyfus kroeg".
Provincie:
Tag(s):