zondag, 28. juni 2009 - 19:25

Eindhoven ballooning verwacht tienduizenden bezoekers

Eindhoven

Zo’n dertig heteluchtballonnen maken er van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli weer een waar spektakel van. Bij de Karpendonkse Plas gaan elke avond de kleurrijke luchtreuzen de lucht in. Dankzij de gratis toegang worden ook dit jaar weer tienduizenden toeschouwers verwacht.

Een gigantische kikker en een woeste dinosaurus zijn twee van de spectaculaire heteluchtballonnen, die naar Eindhoven komen. Donderdag en vrijdag begint het programma om 19.00 uur met een demonstratie met mini-heteluchtballonnen. Vanaf 19.30 uur maken de grote ballonnen zich klaar voor vertrek.

Op zaterdag en zondag beginnen de activiteiten om 17.00 uur. De Koninklijke Landmacht is prominent aanwezig met luchtdoelartillerie, er is een hindernisbaan en de miniballonnen geven weer een prachtige show. De grote ballonnen vertrekken ook nu weer vanaf ongeveer 19.30 uur.
Zaterdagavond als de ballonteams weer veilig zijn teruggekeerd, worden tenminste zes ballonnen voor de tweede keer die avond opgesteld. In het donker blijven ze aan de grond. Om klokslag 23.00 uur klinkt de muziek over het terrein en worden de ballonnen ritmisch verlicht. De ballonnen zijn dan reusachtige lampions, die voor een waanzinnig schouwspel zorgen.
Provincie:
Tag(s):