dinsdag, 21. juli 2009 - 20:41

Eindhoven dichtbij titel World Design Capital 2012

Eindhoven

De gemeente Eindhoven is alleen nog met de Finse stad Helsinki in de race om de titel World Design Capital 2012. Loco-burgemeester en designwethouder Marriët Mittendorff is erg blij met deze finaleplaats. "Ik ben erg trots dat we, van de 47 kandidaat-steden, bij de laatste twee zitten.

" Met de titel 'World Design Capital' versterkt Eindhoven de sociaal-economisch ontwikkeling van de stad door design in te zetten op maatschappelijke vraagstukken, technologische innovaties en stedelijke ontwikkeling. Ook biedt het Eindhoven, als centrumstad van de Brainport-regio, een internationaal podium om het designprofiel te promoten. Zo ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden, projecten en innovaties die bijdragen aan een betere, duurzamer en zorgzamer samenleving.

In augustus bezoekt een delegatie van de Icsid (International Council of Societies of Industrial Design) Eindhoven om een goed beeld te krijgen van Eindhoven als designstad. Eindhoven gaat nu hard aan de slag om de juryleden te overtuigen dat Eindhoven 100% gaat voor World Design Capital 2012.
Provincie:
Tag(s):