donderdag, 24. december 2009 - 19:26

Eindstand Serious Request: €7.113.447

Groningen

De 3FM actie Serious Request heeft dit jaar €7.113.447 opgeleverd. Daarbij zit een bijdrage van 3 miljoen euro van de Nederlandse regering. Dit werd donderdagavond rond 20.20 uur bekend gemaakt, nadat de drie dj’s Gerard Ekdom, Giel Beelen en Annemieke Schollaardt na zes dagen het Glazen Huis in Groningen mochten verlaten. De actie stond dit jaar voor het Rode Kruis in het teken van de strijd tegen malaria.

Gerard, Giel en Annemieke betraden vrijdagavond 18 december het Glazen Huis op de Groningse Markt. Gedurende zes dagen draaiden zij onafgebroken plaatjes tegen betaling. Daarnaast werd er landelijk geld ingezameld via diverse acties door 3FM, maar ook door particuliere initiatieven.

Het was de zesde keer dat Serious Request plaatsvond. Ook in België, Zweden, Zwitserland en Kenia werden dj’s opgesloten in een Glazen Huis om geld in te zamelen voor het goede doel. De Belgen haalden €3.649.595 euro op, in Zweden was de opbrengst ruim een half miljoen euro en de Zwitsers collecteerden bijna 5 miljoen euro. Het Keniase huis wordt om 24.00 Nederlandse tijd geopend.
Provincie:
Tag(s):