vrijdag, 5. juni 2009 - 16:43

Elandje geboren voor de ogen van vele bezoekers

Emmen

In het buitenverblijf van de elanden en bizons van Dierenpark Emmen onlangs een elandje geboren, voor de ogen van vele bezoekers beviel eland Winyan van een gezonde dochter, die de naam Wé Tu heeft gekregen. De naam betekent “Voorjaar� en komt uit het Lakhota, de taal van de Noord-Amerikaanse indianen, die in hetzelfde gebied als de elanden leven.

Toen duidelijk was dat de twee vrouwtjes-elanden al snel een jong ter wereld zouden brengen, zetten de verzorgers de bizons in een afgescheiden gedeelte. Niet alleen de bizons moeten op ruime afstand van de pasgeborene blijven, ook de andere elanden. Moeder Winyan zorgt er zelf voor dat die niet in de buurt van Wé Tu komen. Zo gaat alles voorspoedig met de kleine en is het wachten op de komst van nog één of twee elandjes.

Als alle jonge elandjes straks stevig genoeg op hun benen staan om hun moeder goed te kunnen volgen, mogen ook de bizons weer gaan en staan waar ze willen. Zo blijft het spannend met de elandjes en groeit het aantal jonge dieren in het park gestaag.
Provincie:
Tag(s):