vrijdag, 27. februari 2009 - 8:14

Elf arrestaties rondom UEFA-cup wedstrijd in Enschede

Enschede

Op donderdag 26 februari 2009 is het tussen 14.30 en 16.00 uur onrustig geweest in de binnenstad van Enschede. Dit naar aanleiding van de UEFA cup wedstrijd FC Twente - Olympique Marseille die donderdagavond werd gespeeld. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Uitdagen supporters
De supporters van Twente en Olympique Marseille begonnen rond 15.15 uur elkaar uit te dagen op de Oude Markt in Enschede. Dit leidde tot ongeregeldheden in de binnenstad, waarbij vuurwerk werd afgestoken en met meubilair werd gegooid.

Hierop heeft de politie met o.a. de ME, bereden politie en politiehonden ingegrepen. Daarbij zijn acht aanhoudingen verricht, vier Twente supporters, drie Franse supporters en een Duitser.

Franse supporter gebeten
Een Franse supporter raakte gewond door de beet van een politiehond en is naar het ziekenhuis gebracht. Ook raakte een politieman licht gewond na een beet van een politiehond. Hij kon zijn werk voortzetten.

Rond 16.00 uur zijn de supporters van Olympique Marseille gevorderd de binnenstad te verlaten en werden zij met bussen naar het voetbalstadion vervoerd. Vanaf dat moment is de rust wedergekeerd in de binnenstad..

Slag- en stootwapens aangetroffen
Een 20-jarige man uit Orleans werd ’s morgens rond 11.00 uur aangehouden omdat hij een ploertendoder bij zich droeg. De politie trof bij de controle van een supportersbus Olympique Marseille op het Colosseum in Enschede een grote hoeveelheid slag- en stootwapens aan. De 20-jarige man was de enige die het wapen bij zich droeg.

Rust wedergekeerd
De wedstrijd FC Twente – Olympique Marseille verliep daarna verder rustig. Nadat de supporters van Olympique Marseille om 16.00 uur naar het stadion gebracht waren, keerde de rust in de binnenstad van Enschede terug. Daarna hebben zich in de binnenstad en in en om het stadion geen incidenten meer voor gedaan.

Er was voldoende politie aanwezig om alles in goede banen te leiden. Rond 21.30 uur vertrokken de bussen met supporters van Olympique Marseille terug naar Frankrijk. De supportersuitstroom verliep zonder problemen.

In totaal zijn elf (11) personen aangehouden voor uiteenlopende zaken, zoals het niet tonen van een geldig legitimatiebewijs, het niet voldoen aan een vordering of voor geweldsdelicten.
Provincie:
Tag(s):