donderdag, 2. april 2009 - 9:41

Emmen feliciteert Jan Houkes als Drentse Ondernemer van het jaar 2009

Emmen

De gemeente Emmen is trots op ondernemer de heer Jan Houkes en feliciteert hem met de prijs ‘Drents Ondernemer van het jaar 2009’. De prijs is woensdagmiddag uitgereikt aan de heer Houkes tijdens de opening van de Bedrijven Contact Dagen in Emmen. Het juryrapport markeerde hem als een ondrentse Drent, een vakman in hart en nieren.

De heer Jan Houkes is geboren en getogen in Emmen. Zijn hoofdkantoor is gevestigd in Emmen en met verschillende vestigingen in het hele land heeft hij de Pals Groep, Houkes Advocaten en Omale op de Nederlandse kaart gezet. Hij weet een combinatie te maken van zijn persoonlijke kennis, ontwikkelingen in het vakgebied en nieuwe kansen als gevolg van de liberalisering. Hij zoekt de dialoog met de betrokken partijen en wil vanaf het begin de verschillende belangen onderkennen.

Het juryrapport vervolgt: “Onze winnaar 2009 munt uit in zijn oorspronkelijk vakgebied, is een autoriteit en wordt in geheel Nederland gezien als een voorloper. Hij zoekt samenwerking met partijen die in de keten van belang zijn, en schroomt niet daar uitgesproken posities bij in te nemen. Gedurende de ontwikkeling van zijn bedrijf bleek dat ook niet onomstreden. Inmiddels is zijn activiteit volledig geaccepteerd�.

De jury ziet het als bijzonder dat iemand met een wetenschappelijke opleiding zoveel ondernemerschap aan zijn vakgebied heeft weten toe te voegen. Drie in elkaars verlengde liggende sporen zijn te onderkennen. Dat maakt onze ondernemer niet alleen uniek, maar opvallend voor baanbrekende ontwikkelingen in Nederland.
Provincie:
Tag(s):