dinsdag, 14. april 2009 - 21:24

Emmen neemt Hobbeltelefoon in gebruik

Emmen

Dinsdagmiddag is het nieuwste telefonische meldpunt van de gemeente Emmen in gebruik genomen. De Hobbeltelefoon kan door gebruikers van een rolstoel of rollator worden gebeld bij meldingen van kleine 'hobbels'. Voorbeelden zijn een trottoir zonder op- of afrit, een overhangende tak of een onhandig geplaatst bord. Initiatiefneemster mevrouw De Haan was aanwezig bij de ingebruikname. Samen met wethouder Jumelet handelde zij een telefonische melding af.

Mevrouw De Haan kwam in 2008 met het idee van de Hobbeltelefoon. Doordat zij gebruik maakt van een scootmobiel, heeft zij regelmatig te maken met kleine obstakels. Inwoners die gebruikmaken van een rolstoel of rollator kunnen de Hobbeltelefoon bellen wanneer zij een kleine hobbel opgelost willen zien. De melding wordt zo spoedig mogelijk afgehandeld. Na afloop wordt een kort verslag van de werkzaamheden teruggekoppeld naar de melder.

De Hobbeltelefoon is bereikbaar via het nummer van het meldpunt Openbaar Gebied (0591) 68 52 12. Na een half jaar wordt de Hobbeltelefoon geëvalueerd.
Provincie:
Tag(s):