zaterdag, 21. maart 2009 - 21:58

Emmenaar slaat agent en vernielt politieauto

Emmen

Een 47-jarige man uit Emmen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens mishandeling van een 56-jarige burger en een politieambtenaar. De man heeft bovendien een politieagent beledigd.

De politie had kort daarvoor een melding gekregen dat een auto aan de Laan van de Marel besmeurd zou zijn met uitwerpselen. Ter plaatse bleek dat de auto van een buurtbewoner besmeurd was met gebak of iets dergelijks. Volgens de eigenaar van de auto zou de 47-jarige man er meer van weten. Toen agenten bij de woning van de verdachte kwamen, werden ze door hem uitgescholden en gooide vervolgens de deur dicht.

De agenten zijn weer teruggelopen naar de aangever, gevolgd door de 47-jarige verdachte. Deze ging verhaal halen bij de buurman. De agenten hebben geprobeerd de beide mannen van elkaar te scheiden, maar plotseling sloeg de 47-jarige man zijn 56-jarige buurman. Agenten trokken vervolgens de verdachte weg en vertelden hem dat hij was aangehouden. Daarop sloeg hij een agent in zijn gezicht. Met behulp van pepperspray is de verdachte, die zich hevig verzette, geboeid en in de politieauto gezet. Doordat de man erg boos was en om zich heen bleef trappen, heeft hij het politievoertuig aan de binnenzijde vernield. Bovendien heeft hij meerdere malen in de politieauto gespuugd. De man is ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):