donderdag, 28. mei 2009 - 22:38

Emmens olifantje heet Lenteprins

Emmen

Ein She Min, is gekozen als naam voor het olifantje dat afgelopen zaterdag in Dierenpark Emmen ter wereld kwam. De naam kwam tot stand uit een gezamenlijke actie van het park met het AD.

Op de dierentuinsite Mijnzoo.nl van het dagblad kwamen de afgelopen dagen meer dan zeshonderd suggesties voor een naam binnen. Het kiezen van de meest passende naam was geen gemakkelijke opgave. Veel namen waren van toepassing op de baby-olifant, zoals het vaak genoemde “Roze Wolk�. Maar eenmaal volwassen is hij wel een olifantenstier van misschien wel 5000 kilo en dan is de naam niet meer passend. Uit de vele prachtige namen is uiteindelijk “Lenteprins� gekozen.

Dankzij het Burma Centrum Nederland kwam de Burmese vertaling van de Nederlandse naam: Ein She Min. De olifanten in Emmen hebben altijd Burmese namen. Bij de vertaling van Lenteprins deed zich het probleem voor dat in het Burmees het woord lente niet bestaat. De vertaler heeft dit opgelost door in de naam de maand mei te verwerken. De Lenteprins gaat officieel als Ein She Min Nayone de boeken in. De roepnaam wordt Ein She Min.

Het prinsje maakt het prima en is dagelijks met moeder Ma Yay Yee en de rest van de kudde van 15 olifanten in het buitenverblijf te bewonderen.
Provincie:
Tag(s):