vrijdag, 27. november 2009 - 22:46

Emmer bedrijf start productielijn om gemengd kunststof huishoudafval te recyclen

Emmen

Tijdens een gezamenlijke persconferentie van Plastinum Polymer Technologies B.V., de gemeente Emmen, N.V. NOM en Emmtec Services B.V. is vrijdagmiddag bekend gemaakt dat het bedrijf een nieuwe productielijn is gestart om gemengd kunststof huishoudafval te recyclen tot een nieuw product. Met de opening van de productielijn wordt een productiecapaciteit gerealiseerd van 10.000 ton per jaar hetgeen direct 25 en indirect rond de 15 nieuwe banen oplevert. Het UWV-Werkbedrijf in Emmen heeft een grote bijdrage geleverd bij het invullen van de vacatures.

Na toespraken door Nils Berten-COO van Plastinum Polymer Technologies B.V., Gezienes Evenhuis-Wethouder Gemeente Emmen, Sander Oosterhof-Investment Manager N.V. NOM, Hermann Toebes-Directeur NUON / Emmtec Services B.V. en Janny Vlietstra-Geduputeerde Provincie Drenthe, werd aansluitend de productielijn feestelijk geopend.

Plastinum is sedert eind 2006 op het Emmtec Industrie & Business Park in Emmen gevestigd en heeft gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe en revolutionaire techniek waarmee van gemengd kunststof huishoudelijk afval een nieuw product wordt gemaakt. Door middel van een nieuw ontwikkelde technologie, “Blendymer™”, wordt “Infinymer™ een nieuw !thermoplastisch materiaal" geproduceerd.

De keuze van het bedrijf om zich in Emmen te vestigen is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de N.V. NOM, de gemeente Emmen en Emmtec Services B.V. Inmiddels heeft de NOM een minderheidsaandeel in Plastinum genomen. Tevens heeft het bedrijf bij de ontwikkeling van de nieuwe technologie ondersteuning gekregen vanuit het “Innovatief

Actie Programma Drenthe 2008-2010” en SenterNovem. Plastinum Polymer Technologies Corp., genoteerd aan het OTC Bulletin Board(R) (OTCBB) (ticker: "PLNU"), bezit de patentrechten op het mechanische proces van het mengen van onmengbare kunststoffen. De in Emmen ontwikkelde technologie is uniek in de wereld.

Alle partijen zijn bijzonder blij met de ontwikkelingen bij Plastinum welke een belangrijke, innovatieve bijdrage leveren aan de regionale economie en werkgelegenheid. Echter ook het milieu zal profiteren; kunststof afval kan nu volledig gerecycled worden en behoeft daardoor niet meer te worden verbrand of gestort.
Provincie:
Tag(s):