vrijdag, 9. januari 2009 - 20:44

Emmer ziekenhuis plaatst eerste SPECT/CT gammacamera van Noord Nederland

Emmen

De afdeling radiologie van het Scheper Ziekenhuis in Emmen beschikt sinds kort over een nieuwe SPECT/CT gammacamera. Deze gammacamera wordt door de nucleair geneeskundigen gebruikt om met behulp van licht-radioactieve stoffen foto’s te maken van het lichaam. Op deze manier kunnen ziektes in beeld worden gebracht. De uitgebreidere mogelijkheden van de nieuwe camera stellen de nucleair geneeskundigen in staat beter en eerder een diagnose te stellen.

Het is met deze camera mogelijk om nucleaire en röntgenbeelden in één keer te maken. Hierdoor kan nauwkeuriger worden bepaald waar een bepaalde afwijking zich bevindt in het lichaam. Met name voor de aandoeningen van het skelet is dit een belangrijke verbetering die ertoe leidt dat diagnoses beter en sneller kunnen worden gesteld.

Aangezien de maatschap nucleaire geneeskunde ook verbonden is aan de ziekenhuizen in Meppel, Hoogeveen en Hardenberg is intensief samengewerkt om bij de aanschaf van deze camera. Ook de gammacamera’s van de ziekenhuizen in Hardenberg, Hoogeveen en Meppel worden komend jaar vervangen.
Provincie:
Tag(s):