vrijdag, 21. augustus 2009 - 11:50

Emoe zorgt voor chaos op A28

Hulshorst

Een volwassen emoe heeft vrijdag 21 augustus voor een gevaarlijke situatie op de snelweg A28 onder Hulshorst gezorgd. Het dier liep op de vluchtstrook tegen het verkeer in en kon door agenten met hulp van een passant worden gevangen.

De politie kreeg omstreeks 09.45 uur meerdere 112-meldingen dat er op het weggedeelte tussen Nunspeet en Harderwijk een struisvogel op de vluchtstrook liep. Het dier zou tegen het verkeer inlopen. Diverse verkeersdeelnemers moesten stevig afremmen om niet in aanrijding met het beest te komen. Eén vrachtwagenchauffeur kon zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen op botste op zijn voorganger.

De politie, een dierenambulance en boswachters rukten uit om het dier te vangen. Inmiddels was het verkeer nagenoeg tot stilstand gekomen. Het dier, het was een emoe, bleek inmiddels op de linker rijstrook te lopen en hier konden twee agenten met hulp van een burger het dier vangen.

Het werd ‘geboeid’ in afwachting van de komst van de dierenambulance. Deze heeft de emoe vervolgens meegenomen en de politie hoopt dat de eigenaar zich snel meldt.

De agenten raakten bij het overmeesteren van de emoe licht gewond, ze hebben zich met schaafwonden onder behandeling van een arts moeten stellen.
Provincie:
Tag(s):