woensdag, 15. april 2009 - 15:25

Enschedese horeca steunt Draaien Tegen Geweld massaal

Enschede

Zaterdag 18 april vindt ‘Draaien Tegen Geweld’ plaats in 48 uitgaansgelegenheden in de binnenstad van Enschede. Dit is een initiatief van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (LSTZG). Dit heeft de politie woensdag 15 april laten weten.

Kroegen, restaurants, barpersoneel, DJ’s, politie en gemeente slaan de handen ineen om bezoekers op een positieve manier duidelijk te maken dat agressie en geweld niet passen bij een gezellig avondje uit.

Burgemeester Den Oudsten geeft om 22.30 uur het startschot voor de actie als DJ in café Kings en Queens op de Oude Markt. Den Oudsten: “Enschede is landelijk gezien één van de veiligste uitgaanssteden met meer dan 150.000 inwoners. Dat willen we graag zo houden. Vandaar dat de bewustwordingsactie Draaien Tegen Geweld van harte wordt ondersteund�.

Enschede is de elfde in een reeks van dertien gemeenten die aan de actie meedoet. De deelname van 48 cafés en restaurants is een landelijk recordaantal. Horecaondernemers in de hele binnenstad doen mee door hun locatie en barpersoneel aan te kleden met promotiemateriaal.

Een speciaal opgeleid promotieteam, bestaande uit jongeren is in de uitgaansgebieden aanwezig en benadert het publiek met informatie over hoe je onderling agressie en geweld tijdens een stapavond kunt voorkomen. Op deze manier wordt een unieke sfeer neergezet, die jongeren stil laat staan bij het feit dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor een avond zonder agressie of geweld.

Smile! Wat je geeft, krijg je terug
Bezoekers kunnen een positief statement maken en lachend op de foto worden gezet. Smile! Wat je geeft, krijg je terug! Alle foto’s en verdere informatie over de actie worden zichtbaar gemaakt op de website, www.zinloosgeweld.nl/draaien.

Het belangrijkste doel van de actie is jongeren bewust te maken van hun eigen bijdrage aan een leuke stapavond. “Met Draaien Tegen Geweld hopen wij op een brede ondersteuning van alle bezoekers en horeca-exploitanten en willen wij iedereen op een leuke manier duidelijk maken dat er geen excuses zijn om agressie en geweld toe te passen,� aldus Bart Wisbrun, woordvoerder van de LSTZG.
Provincie:
Tag(s):