donderdag, 13. augustus 2009 - 17:08

Erik Dekker rijdt in Toerversie van La Vuelta

Assen

Hij heeft nog altijd lol in het fietsen, oud-profwielrenner Erik Dekker. Hij is één van de 10.000 deelnemers die op zaterdag 29 augustus op de fiets stappen om de Toerversie van de Vuelta te rijden. Dekker heeft zich, samen met een aantal fietsvrienden, ingeschreven voor de tocht van 120 kilometer.

“Ik weet niet hoe het zal gaan”, zegt een lachende Dekker, “want ik heb al drie jaar geen afstanden van 120 kilometer achtereen gereden.” De Rabobankploegleider zegt de laatste tijd weer iets meer op de fiets te zitten, dan kort na het beëindigen van zijn carrière als wielrenner. “Ik heb er nu wat meer tijd voor en ik voel me goed. Ik denk dat ik weer redelijk in vorm ben.”

De reden om zich in te schrijven voor de toertocht is volgens Dekker simpel. “Ik fiets nog altijd graag en wanneer er zo’n groot evenement in de provincie is waar je geboren bent, vind ik dat je er bij moet zijn. Daarnaast lijkt me het eigenlijk wel leuk om temidden van 10.000 anderen te fietsen.”

Dekker rijdt in een groep van tien personen, waar ook zijn broer in meerijdt. Dick Dekker was vroeger bepaald geen onverdienstelijke wielrenner.

Erik: “Mijn kinderen rijden zaterdagochtend het criterium op het TT Circuit en ’s middags rijd ik voor Rabobank met de proloog in de auto. Zo kan ik alles mooi combineren.”

Erik Dekker vindt het geweldig dat de Vuelta in Assen begint. “Het is prachtig om mee te maken dat zo’n grote etappewedstrijd van start gaat. Daar moet Drenthe trots op zijn.”

Er zijn zaterdag 29 augustus veel oud-profs die de Toerversie rijden. Een greep uit de meer dan twintig oud-renners die zich hebben aangemeld voor de Toerversie: Fedor den Hertog, Cees Bal, Piet van Katwijk, Gré Knetemann, Petra Mank- De Bruin, Theo de Rooij en Bart Voskamp. De Toerversie is onderdeel van een groots programma dat de Proloog van La Vuelta op zaterdag 29 augustus in Assen omlijst.
Provincie:
Tag(s):