zaterdag, 6. juni 2009 - 18:12

Ernstig ongeval Volkel

Volkel

Bij een ernstig ongeval op de rondweg Volkel, ter hoogte van het vliegveld, zijn zaterdagmiddag drie personen gewond geraakt.

Rond 14.15 uur reden twee auto's door nog onbekende oorzaak net na de spottersplaats frontaal tegen elkaar. Eén van de auto's is daarna over de kop geslagen.

Eén auto reed vanuit Uden in de richting van Odiliapeel met een 58-jarige vrouw uit Uden als bestuurder en een 51 -jarige vrouw eveneens uit Uden.

Vanuit tegenovergestelde richting reed een andere auto bestuurd door een 75-jarige inwoner uit Uden. Door onverklaarbare reden kwam deze auto op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer.

De auto met de twee vrouwen probeerde hem nog te ontwijken maar dat lukte niet en ze kregen een frontale botsing. De auto met de 75-jarige Udenaar sloeg over de kop.

Een toevallig passerende brandweerman uit Veghel is direct gestopt om eerste hulp te verlenen. De Udense brandweer moest er aan te pas komen om de slachtoffers te bevrijden. Ook de andere hulpdiensten waren snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen. En er waren meerdere getuigen van de aanrijding die snel te hulp schoten.

Alle drie de inzittenden van de auto's raakten ernstig gewond. De twee vrouwen werden met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De zwaargewonde man is met de ambulance naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De provinciale weg de N264 is urenlang voor het verkeer afgesloten geweest. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):