vrijdag, 10. april 2009 - 9:57

Eurlings bezoekt Turkije

Op uitnodiging van de Turkse minister van Transport en Communicatie Yildirim brengt minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat van 14 tot en met 16 april een bezoek aan Turkije. De minister wordt hierbij vergezeld door een delegatie van Nederlandse bedrijven.

Met dit bezoek wil de minister de relatie met deze belangrijke kandidaat-lidstaat van de EU verstevigen. Ook brengt hij het VenW-bedrijfsleven onder de aandacht van de opkomende Turkse markt. Juist tijdens deze economische zware tijden kunnen Nederlandse bedrijven ook in het buitenland de kansen grijpen. Het bezoek staat in het teken van havenontwikkeling en achterlandverbindingen, maritieme samenwerking en wegvervoer. De capaciteit van de Turkse havens moet worden vergroot en de concurrentiepositie verstevigd. Daarnaast wil Turkije de aansluiting van wegen, spoorlijnen op de havens verbeteren.

Om de vakbekwaamheid van Turkse vrachtwagenchauffeurs te vergroten heeft Nederland een project gestart om trainers van chauffeurs op te leiden. Minister Eurlings overhandigt in Ankara de eerste certificaten aan trainers die de opleiding hebben afgerond. Ook spreekt hij met minister Yildirim over de samenwerking met Nederland en opent hij een seminar over havenontwikkeling.

Minister Yildirim is in maart 2008 te gast geweest in Nederland. Hij bracht met zijn delegatie een bezoek aan de luchthaven Schiphol, NS, het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam, het Havenbedrijf Rotterdam en de provincie Zeeland.
Provincie:
Tag(s):