dinsdag, 17. november 2009 - 19:47

Eurlings onderzoekt stijging aantal zwaargewonden in verkeer

Den Haag

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat laat de achtergronden van de stijging van het aantal ziekenhuisgewonden als gevolg van een verkeersongeval in 2008 onderzoeken. Dat laat hij de Tweede Kamer dinsdag in een brief weten.

Het aantal zwaargewonden dat door een verkeersongeval in het ziekenhuis terechtkomt, is gestegen van 16.654 in 2007 naar 17.636 in 2008. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), die volgens een nieuwe berekening tot stand zijn gekomen.

Op basis van tussentijdse cijfers blijkt dat vooral onder fietsers het aantal zwaargewonden is gestegen. Minister Eurlings heeft een eerste analyse laten uitvoeren en bespreekt deze eerst op korte termijn met de Fietsersbond.

De ontwikkeling in de cijfers van het aantal ziekenhuisgewonden als gevolg van een verkeersongeval blijft achter bij die van het aantal verkeersdoden. In 2008 was het aantal verkeersdoden van 791 naar 750 gedaald. In het voorjaar van 2010 laat hij weten welke maatregelen hij wil nemen om het aantal ziekenhuisgewonden ook terug te dringen.
Provincie:
Tag(s):