vrijdag, 13. februari 2009 - 11:09

Eurlings start campagne veilige, zuinige en stille banden

Rotterdam

Op woensdag 18 februari geeft minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat het startschot voor de campagne ‘De Nieuwe Band’, waarin veilige, zuinige en stille autobanden centraal staan. Hij doet dit in de Cruise Terminal in Rotterdam samen met wethouder Harbers van de gemeente Rotterdam.

De campagne ‘De Nieuwe Band’ heeft tot doel de verkeersveiligheid te vergroten en een reductie in CO2-emissie en geluid te behalen. De campagne is onderdeel van Het Nieuwe Rijden en wordt uitgevoerd door SenterNovem in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Op 18 februari start de campagne met de focus op bandenspanning. Vanaf 1 april zal de campagne tevens de focus leggen op het gebruik van veilige, zuinige en stille banden.

19 bedrijven zullen tijdens de start een intentieverklaring tekenen waarin zij aangeven een actieve voortrekkersrol te nemen in de toepassing van de juiste banden. De ondertekenende partijen zijn: Arval Lease, BOVAG, DCMR Milieudienst Rijnmond, Euromaster, HIER, ING Carlease, Stichting Innonoise, Instituut voor Duurzame Mobiliteit, Milieu Centraal, Multilease, Nederlandse Stichting Geluidshinder, Profile Tyrecenter, RAI Vereniging, de gemeente Rotterdam, Strix Lease, Terberg Leasing, TNT Post pakketservice, provincie Utrecht, VVN, VACO, het ministerie van Verkeer en Waterstaat.
Categorie:
Tag(s):