vrijdag, 18. september 2009 - 22:30

Eurokaartjes nu ook vóór 9 uur

Regio

In Groningen, Assen, Emmen, Meppel en Hoogeveen heeft het OV-bureau het Eurokaartje eind 2004 geïntroduceerd als gemakskaartje voor in de stad. Geen strippenkaart in de voorverkoop, maar instappen, Eurokaartje bij de chauffeur kopen en reizen! Sinds de introductie vijf jaar geleden is het 1-Eurokaartje nooit in prijs verhoogd. Ook de 3- en 5-Eurokaartjes zijn jarenlang niet duurder geworden. Immers, Eurokaartjes zijn gemakskaartjes en een jaarlijkse verhoging van enkele procenten betekent geen gemak voor de reiziger. Na vijf jaar ontkomt ook het Eurokaartje niet aan een prijsverhoging maar dan wel met een verruiming van de reismogelijkheden.

Vanaf 13 december a.s. zijn Eurokaartjes ook vóór 9 uur te koop bij de chauffeur; tot nu toe gold dat alleen in het weekend, voor feestdagen en in juli en augustus. Daarnaast heeft het OV-bureau besloten dat een reiziger op één Eurokaartje nu maximaal 2 kinderen van 4 tot en met 11 jaar gratis mag meenemen. Voorheen reisden kinderen op hun eigen Eurokaartje. En de reiziger mag grotere afstanden reizen.

Het 1-Eurokaartje gaat € 1,50 kosten voor een reis binnen 2 zones of stad (was één zone of stad). Het 3-Eurokaartje wordt € 4 voor een reis van drie tot en met zes zones (was twee tot en met vijf
zones). Het 5-Eurokaartje wordt € 6 voor een reis van zeven en meer zones (was zes zones).

De Dagkaart voor de bus in Groningen en Drenthe gaat € 12 kosten. Met deze tariefwijziging zijn de Eurokaartjes weer gereed voor de toekomst.
Ook de P+R Citybuskaartjes, kaartjes op de buurtbus en Qlinertarieven worden in prijs verhoogd
Provincie:
Tag(s):