donderdag, 26. februari 2009 - 21:48

Europees avontuur NEC eindigt in Hamburg

(Elfvoetbal) NEC is gestrand in de derde ronde van het UEFA Cup-toernooi. De Nijmegenaren verloren op bezoek in Hamburg met 1-0 van HSV en gingen vorige week ook al met 3-0 de boot in.

De ploeg van trainer Martin Jol liet bij vlagen zien dat het veel beter is dan NEC. Vooral spits Ivica Olic maakte, net als vorige week, indruk en rondde al na negen minuten de eerste de beste kans af. Een fout van Patrick Pothuizen werd genadeloos afgestraft.

Na de vroege achterstand kregen de Nijmegenaren iets meer ruimte om te voetballen en vooral vanaf de linkerkant ontstonden wat dreigende momenten. De handige linkeraanvaller Moestafa el Kabir (foto) was ook het dichtste bij een doelpunt. Hij dribbelde halverwege de eerste helft naar binnen, kreeg wat ruimte en schoot van een meter of achttien op de paal.

Pas in de slotfase leek NEC nog even aanspraak te gaan maken op een gelijkspel. Opnieuw El Kabir stond op de goede plek, maar hij mikte weer op de paal. In de tegenaanval ook een laatste kans voor HSV. Jonathan Pitroipa kon vrij voor doel uithalen, maar schoot op de lat. Zo bleef de score steken op 1-0. HSV moet het in de vierde ronde opnemen Galatasaray of Girondins Bordeaux.
Categorie:
Tag(s):