vrijdag, 20. februari 2009 - 19:30

Europees kampioenschap Indoor Percussion

Goes

De landelijke slagwerk– en dansorganisatie voor amateurs, Color Guard Nederland (CGN) organiseert op zaterdag 28 februari in Goes het WGI Europees Kampioenschap Indoor Percussion. In Sportpunt Zeeland dingen 22 groepen uit Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk mee naar Europese titels in een aantal klasses.

Alle groepen voeren in korte tijd ware slagwerk-theatershows uit die door een vakkundige Amerikaanse jury beoordeeld worden.

De deelnemers kunnen zich verbeteren door optreedervaring en commentaar van een deskundig juryteam. ’s Middags is er een voorronde en 's avonds worden de winnaars gekozen naar aanleiding van een tweede optreden.

De wedstrijd in Goes start om 14.30 uur, de zaal en kassa gaan om 14.00 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur en kosten 8,50 euro. De hele middag en avond strijden de groepen. U kunt de hele dag in- en uitlopen. Om 20.30 uur zijn alle winnaars bekend.

De groepen zijn helemaal vrij in wat ze doen. Alles van Callas tot Kane mag uitgevoerd worden. De groepen krijgen ongeveer 5 minuten om zich te presenteren. Verschillende groepen worden ondersteund door bijvoorbeeld gitaar of basgitaar en maken gebruik van vloeren en decors om hun optreden nog sprekender te maken.

Het Europees kampioenschap in Goes is een speciaal uitstapje voor de groepen. De gewone “tournee� die de groepen maken, start in januari en duurt tot de laatste dag van maart. Plaatsen als Aalsmeer, Waalwijk, Almere, Drachten, Eindhoven en Franeker worden aangedaan.

Een website met informatie over deze unieke activiteit is van start gegaan. Daar treft u uitleg over hetgeen u gaat zien, videobeelden van eerdere producties en informatie over kaartverkoop. Surf naar www.cgn2009.nl voor informatie.
Provincie:
Tag(s):